Krimpen trekt beurs voor bestrijding armoede

Door Cornel van Geelen op 6 november 2020

Op donderdag 5 november heeft de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel de begroting voor 2021 vastgesteld.

Ondanks eerdere sombere financiële vooruitzichten, is het gelukt om voorzieningen als het zwembad, de kinderboerderij en het streekmuseum voor Krimpen te behouden.

Ook stijgt de OZB nauwelijks. De PvdA Krimpen is uiteraard verheugd over deze ontwikkeling.

Grote zorgen maakt de PvdA zicht uiteraard over de gevolgen van de huidige Corona crisis. Zowel op het financiële al op het mentale vlak.

De PvdA Krimpen heeft tijdens deze begrotingsraad, samen met de Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen, de motie open over depressiviteit ingediend.

Deze motie is uiteindelijk aangenomen met verdere steun van D66, VVD en ChristenUnie.

Hierdoor kan de indrukwekkende buitententoonstelling naar Krimpen komen. De fototentoonstelling maakt mentale kwetsbaarheid en depressiviteit zichtbaar en beter bespreekbaar.

De zorgen op het financiële vlak betreffen zeker ook de financiële situatie van stichting Leergeld. Deze stichting zet zich in, om ervoor te zorgen dat kinderen uit arme gezinnen, toch kunnen beschikken over onder andere een fiets, of een laptop, om er voor te zorgen dat zij een opleiding kunnen (blijven) volgen.

De mede door de Corona crises toegenomen vraag naar hulp, zorgt ervoor dat stichting Leergeld dit jaar op een tekort van € 15.500.- afstevent. Hierdoor dreigden kinderen uit arme gezinnen niet meer geholpen te kunnen worden.

De PvdA Krimpen maakte zich hier grote zorgen over en heeft op initiatief van PvdA raadslid Cornel van Geelen, samen met Leefbaar Krimpen een amendement ingediend om stichting Leergeld voor 2021 een extra bedrag van € 17.500.00 te verstrekken.

Uiteindelijk is het amendement met 20 stemmen voor en 1 tegen, aangenomen. De PvdA Krimpen is trots op dit behaalde resultaat, dat verder gesteund is door Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen, SGP, VVD, CDA, CU en KB.

Alleen D66 stemde tegen.

Het doet de PvdA goed dat een zo grote meerderheid van de Krimpense politiek, ons amendement gesteund heeft. Het is enorm te prijzen dat deze partijen gezamenlijk hun sociale hart hebben laten spreken.
PvdA Krimpen aan den IJssel

Cornel van Geelen

Cornel van Geelen

Mijn naam is Cornel van Geelen en ik ben al sinds 2006 actief voor de PvdA in Krimpen aan den IJssel, waarvan in de huidige periode als burgerraadslid. Daarnaast ben ik webmaster en penningmeester voor de PvdA Krimpen. Ik ben vader van 2 kinderen, Nynke en Thymen. Ik zet mij graag in voor de burgers

Meer over Cornel van Geelen