PvdA Krimpen op de bres voor bereikbaarheid, winkelen op zondag en voldoende woningen in Krimpen

Door Cornel van Geelen op 13 juni 2021

Zoals u van ons gewent bent, zetten wij ons voortdurend in voor een mooi, sterk en sociaal Krimpen aan den IJssel. Echter niet iedereen in Krimpen zal alles volgen wat er in het gemeentehuis gebeurd.

Vandaar dat wij afgelopen week een folder in heel Krimpen hebben laten verspreiden, waarin de belangrijkste zaken staan beschreven, waar wij ons op dit moment voor inzetten. De tekst van de folder treft u hieronder aan.

Team PvdA Krimpen

 

Bereikbaarheid van Krimpen aan den IJssel

Goede doorstroming voor auto’s en fietsen, wanneer de nieuwe grote kruising klaar is, zal dat zeker helpen. De bus doorstroming is beter geregeld waardoor de bussen niet meer onnodig het verkeer zullen ophouden. Geen onnodige brugopeningen meer, zeker niet rondom de spits. De PvdA blijft de wens hebben voor een mooie fietsbrug. Wij zijn blij dat er inmiddels gratis openbaar vervoer is voor de 67+ met een kleine portemonnee.

Winkelopenstelling op zondag

De PvdA is voorstander van winkelen op zondag. Wat de PvdA Krimpen betreft wordt de zondagsopenstelling op de huidige manier voortgezet. Wel op een manier dat iedereen in Krimpen zich gerespecteerd voelt.

Zeker zijn van prettig wonen

De PvdA heeft zich ingespannen om te zorgen dat in het plan Centrum Zuid voldoende sociale huurwoningen komen en dat dit een mooie entree wordt voor Krimpen aan den IJssel. In Krimpen aan den IJssel moeten nog meer voldoende betaalbare woningen komen voor alle leeftijdsfasen. Specifieke aandacht gaat uit naar huizen voor jongeren en jonge gezinnen.

Zeker zijn van goede zorg en inkomen en hulp bij schulden

De PvdA zet zich in voor hen die hulp nodig hebben. Je moet waardig oud kunnen worden in Krimpen. Onze inzet is gericht op het realiseren van een gemeente zonder armoede en eenzaamheid. We willen ook meer aandacht voor de werkende armen. Het kan niet zo zijn dat je een baan hebt of ZZP er bent en dan nog steeds niet rond kan komen.

Zeker zijn van een mooie duurzame woonomgeving.

Goede duurzame verzorging van het groen in onze gemeente, dus geen gezonde bomen onnodig verwijderen, waardoor biodiversiteit verloren gaat. Wij willen zorgen voor een mooie woonomgeving voor kinderen, onder andere voldoende speel- en recreatiemogelijkheden.

Cornel van Geelen

Cornel van Geelen

Mijn naam is Cornel van Geelen en ik ben al sinds 2006 actief voor de PvdA in Krimpen aan den IJssel, waarvan in de huidige periode als burgerraadslid. Daarnaast ben ik webmaster en penningmeester voor de PvdA Krimpen. Ik ben vader van 2 kinderen, Nynke en Thymen. Ik zet mij graag in voor de burgers

Meer over Cornel van Geelen