8 november 2019

PvdA Krimpen steunt begroting Krimpen aan den IJssel niet

PvdA Krimpen steunt begroting Krimpen aan den IJssel niet

 

Afgelopen donderdagavond 7 november heeft de PvdA Krimpen geen steun uitgesproken voor de begroting van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Door deze begroting worden de lasten wat de PvdA Krimpen betreft, niet eerlijk verdeeld over de Krimpense bevolking. Krimpens Belang, SGP en CU stemden ook tegen deze begroting.

De financiële keuzes van het huidige, lokale rechts liberale college, zijn niet de keuzes die PvdA Krimpen zou hebben gemaakt. De gekozen bezuinigingen gaan vooral ten koste van de sociale voorzieningen en de brede zorgvoorzieningen, waaronder de jeugdzorg.

Daarnaast vindt de PvdA dat het college zich met verwachte bezuinigingen rijk rekent, zonder dat er daarvoor een onderbouwd plan klaarligt.

De verlaging van de OZB komt vooral ten goede aan de groep huiseigenaren. De huurders betalen hiervoor de rekening via de fors verhoogde afvalstoffenheffing.

De afvalstoffenheffing wordt voor een gezin fors verhoogd, dit terwijl de containers regelmatig niet werken. De PvdA Krimpen vindt dat eerst de dienstverlening van Cyclus op orde moet zijn en dat door dit bedrijf een efficiënte dienstverlening dient te worden aangeleverd om de kosten laag te houden. Pas daarna kunnen wij naar een eerlijke herverdeling van de gestegen kosten gaan kijken.

Inspraak en meedoen is ‘op papier’ het stokpaardje van het huidige college. Bij deze begroting met al zijn bezuinigingen, had de bevolking van Krimpen aan den IJssel echter veel meer betrokken kunnen worden.

PvdA Krimpen heeft via enkele wijzigingen van de begroting en verzoeken aan het college met steun van andere partijen in de gemeenteraad kunnen zorgen voor nog enige bijstellingen.

Onder andere werd samen met Krimpens Belang een motie ingediend om nog dit jaar duidelijkheid te verschaffen over de gemeentelijke steun voor de verbouwingsplannen van DCV. Dit werd door de meerderheid van de gemeenteraad gesteund. Alleen de VVD en Stem van Krimpen stemde tegen.

De ‘Grote Verbouwing’ van Krimpen waar het college het steeds over heeft, is wat de PvdA betreft veel meer een afbraak van de voorzieningen dan een verbouwing ervan.

 

PvdA Krimpen aan den IJssel