Volwassenen voorzieningenfonds gered

Door Cornel van Geelen op 11 december 2020

In de raadsvergadering van donderdag 10 december 2020, dreigde het doek te vallen voor het voorzieningenfonds voor volwassenen in Krimpen aan den IJssel.

Dit tot groot ongenoegen van PvdA Krimpen. Het kon toch niet zo zijn, dat een bibliotheekbezoek en of het lidmaatschap van een sportvereniging, niet meer bereikbaar zouden zijn voor de minima in Krimpen aan de IJssel, die het in deze onzekere tijden al zwaar genoeg heeft. Vele fracties betreurden dit aankomend onheil, echter het was niet meer mogelijk hier budgettaire dekking voor te vinden. Met andere woorden, de kosten van €34.000 konden vanuit de begroting niet meer worden gedekt.

Hierdoor dreigde het voorzieningen fonds voor volwassenen te komen vervallen, voor de kinderen was er gelukkig nog wel budget beschikbaar.

Tijdens de raadsvergadering heeft de Stem van Krimpen, samen met Leefbaar Krimpen, de ChristenUnie, Krimpens Belang en De PvdA Krimpen een amendement ingediend, waardoor de kosten voor het voorzieningenfonds konden worden betaald vanuit het Corona budget.

Het amendement is uiteindelijk, met steun van alle andere fracties, aangenomen.

De PvdA is blij met dit behaalde resultaat en dankt de Stem van Krimpen voor de positieve inbreng en samenwerking.

PvdA Krimpen

 

 

Cornel van Geelen

Cornel van Geelen

Mijn naam is Cornel van Geelen en ik ben al sinds 2006 actief voor de PvdA in Krimpen aan den IJssel, waarvan in de huidige periode als burgerraadslid. Daarnaast ben ik webmaster en penningmeester voor de PvdA Krimpen. Ik ben vader van 2 kinderen, Nynke en Thymen. Ik zet mij graag in voor de burgers

Meer over Cornel van Geelen